Kruiden en specerijen!

Eet dagelijks kruiden en specerijen, zeker in drukke of stressvolle tijden. Onder invloed van stress worden er veel meer vrije radicalen aangemaakt, die met name door beschermende stoffen uit voeding in toom gehouden moeten worden. Als vrije radicalen de overhand krijgen zorgen ze voor minder energie-aanmaak en met minder energie zijn we weer slechter tegen stress bestand. Juist in drukke tijden hebben we dus extra beschermende stoffen nodig, die rijkelijk aanwezig zijn in onbespoten kruiden/specerijen.

Kruiden en specerijen zijn onmisbaar om een maaltijd extra smaak of “pit” te geven. Een snuifje peper kan een gerecht bijvoorbeeld een heel stuk lekkerder en smaakvoller maken, alleen al doordat het de basis ingrediënten beter tot hun recht laat komen. Maar niet alleen op het vlak van smaak spelen kruiden een belangrijke rol. Ook op het vlak van gezondheid bieden kruiden en specerijen tal van voordelen. Een regelmatig gebruik van bijvoorbeeld kaneel, kurkuma of peper kan de kans op heel wat ziektes een stuk verkleinen.

 

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80