Het Belang van Kruiden en Specerijen
Eet dagelijks kruiden en specerijen, vooral in drukke of stressvolle tijden. Onder invloed van stress produceert ons lichaam veel meer vrije radicalen. Deze schadelijke stoffen moeten onder controle worden gehouden met behulp van beschermende stoffen uit onze voeding. Wanneer vrije radicalen de overhand krijgen, leidt dit tot een verminderde energieproductie, wat ons weer kwetsbaarder maakt voor stress. Juist in drukke tijden hebben we extra beschermende stoffen nodig, en die zijn volop aanwezig in onbespoten kruiden en specerijen.
Kruiden en specerijen zijn onmisbaar om een maaltijd extra smaak en “pit” te geven. Een snufje peper kan een gerecht aanzienlijk lekkerder en smaakvoller maken, omdat het de basis ingrediënten beter tot hun recht laat komen. Maar kruiden dragen niet alleen bij aan de smaak; ze bieden ook tal van gezondheidsvoordelen. Regelmatig gebruik van kruiden zoals kaneel, kurkuma of peper kan het risico op verschillende ziektes aanzienlijk verkleinen.