Zonder pakjes en zakjes: Lasagna !

Deze lasagna is gemaakt zonder pakjes en zakjes.
Het kost wel even tijd om alles te snijden, maar dan heb je ook iets lekkers op tafel zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.
De pakjes van bijvoorbeeld Honig zitten hier vol mee.
Die wil je liever niet eten! Ze zijn niet goed voor je lijf en geest.
Geniet van deze schotel met al z’n natuurlijke ingrediënten.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
250 gram Rundergehakt
75 gram spekjes
Een grote ui, een teentje knoflook, een grote wortel en een flinke hoeveelheid peterselie
Tomatenblokjes (1 blikje)
Biologisch bouillonblokje (tuinkruiden) – dus zonder toegevoegde smaakstoffen
Peper (klein beetje naar smaak)
Citroen (sap van een halve citroen)
1 glas rode wijn
Lasagnabladen (bij voorkeur volkoren)

Bereidingswijze:

Bak het gehakt rul, voeg de spekjes toe en bak ze verder.
Voeg de gesneden ui en het fijn gesneden knoflook toe.
Vervolgens de tomatenblokjes toevoegen
Rasp de wortel en snijd de peterselie fijn. Voeg dit toe aan het mengsel in de pan.
Los het bouillonblokje op in een klein beetje heet water en voeg toe.
Maak het mengsel af met een beetje peper, citroensap en rode wijn.
Laat het inkoken tot een mooie massa.

Gebruik een ovenschaal en vet deze in met een klein beetje olie.
Vul de schaal met laagjes saus – bladen – saus – bladen – enz. enz. en eindig met saus
Bestrooi de schotel met een beetje geraspte kaas. Gebruik een stukje parmezaanse kaas of een ander soort. Laat de voorverpakte geraspte kaas staan; dit is “nepkaas”.

Zet de schotel een half uurtje in de oven op 180° C

Eet smakelijk!

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80