Zomerse bietensalade met geitenkaas

Bietensalade met Geitenkaas

Verfris je lunch met deze kleurrijke bietensalade met geitenkaas!
De combinatie van zoete bietjes, romige geitenkaas en een lichte dressing maakt dit gerecht tot een heerlijke, voedzame keuze voor een gezonde lunch.
En wat lekkere pijnboompitjes erover!

Voor 1 Persoon

Ingrediënten:

  • 2 rode bieten
  • 1 of 2 uien
  • Geitenkaas

Voor de dressing (optioneel):

  • 1/4 el rode wijnazijn
  • 1/2 el olijfolie (extra vierge)
  • Een beetje knoflook en eventueel kappertjes
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Kook de rode bieten tot ze gaar zijn en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snipper de ui en bak deze in roomboter of kokosolie tot ze mooi glazig zijn. Laat de ui afkoelen.
  3. Meng de rode bieten met de gebakken ui in een kom.
  4. Maak de dressing door de rode wijnazijn, olijfolie, knoflook, kappertjes, zout en peper te mengen. Giet de dressing vlak voor het opdienen over de bietensalade.
  5. Kruimel de geitenkaas er royaal overheen. Voor een extra zoete smaak kun je de geitenkaas met honing combineren.

Eet smakelijk!

Adrie Roetert
Adrie Roetert