Sesamcrackertjes

Sesamcrackers

Voor ca. 20 crackers

150 gram amandelmeel
60 gram geroosterd, wit sesamzaad
1 ei, losgeklopt
1 el olijfolie
½ tl. Keltisch zeezout
Versgemalen peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.

Kneed vervolgens met schone droge handen tot een deegbal. Leg het deeg op een vel bakpapier en dek af met een tweede vel. Rol het deeg met een deegroller uit tot ongeveer 2 millimeter dik. Leg op een bakplaat en verwijder het bovenste vel bakpapier.
Snijd het deeg met en scherp mes of pizzasnijder in vierkante of rechthoekige stukken. Bestrooi eventueel met extra zeezout en beklop in dit geval, voor een goede hechting, heel zachtjes met je vingers.

Bak de crackers in ca. 12 minuten goudbruin.

Neem uit de oven, laat volledig afkoelen en breek voorzichtig in stukken.

Bewaar tot consumptie in een luchtdichte vershouddoos.

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80