Pr. Ireneweg 5 7433 DD Schalkhaar

Roergebakken spitskool met kerrie

Roergebakken spitskool met kerrie 4 personen

Kokosolie om in te bakken
5 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
1 el. kerriepoeder (eventueel 1 theelepel kurkumapoeder toevoegen)
2 el. kokosmelk (blikje)
1 spitskool in dunne reepjes gesneden
chilipoeder
zout en peper

Knoflook en kerrie (en eventueel de kurkumapoeder) fruiten in de olie in een koekenpan.
Voeg de spitskool toe, de kokosmelk en de chilipoeder.
Bestrooi met peper en zout (naar behoefte en smaak)
Zet het vuur hoog en bak de kool al omscheppend enkele minuten tot het rauwe ervan af is.
Het moet wel een beetje knapperig blijven.
Serveren met (gebakken) aardappelen.

Wil je deze maaltijd met vlees eten? Neem dan stukje gebakken kip- of kalkoenfilet.
Bak deze bruin en gaar en voeg ze toe nadat je de knoflook en kerrie hebt gefruit.

Leave a comment