Recept Aspergesoep

Asperges – een superfood!

Het seizoen is weer geopend en ze zijn weer volop verkrijgbaar bij de aspergekwekers, op de markt of in de supermarkt. De asperge!
Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot eind juni. Door de vele goede eigenschappen kun je deze groente ook wel een superfood van eigen bodem noemen.
Als je van asperges houdt, heb je dus nog meer dan twee maanden om te genieten!
Van asperges kun je ook een heel lekkere en gezonde soep maken.
Als je een grote pan maakt, kun je ook porties invriezen. Handig voor als je eens geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken.

Hieronder het recept!

500 gram asperges
2 sjalotjes
1 aardappel
Krulpeterselie
2 groentebouillontabletten
250 – 500 ml. kookroom (naar behoefte)
Kokosolie
1 tl. kerriepoeder

Schil de asperges, snij de kontjes af en snij ze in stukjes van 2 cm.
Bewaar de schillen!
Snipper de sjalotjes, schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Fruit de sjalotjes met de kerriepoeder zachtjes in 2 el. kokosolie.
Doe 1 liter water, de groentebouillontabletten en de schillen in de pan en kook ca. 30 minuten. Haal de schillen uit de pan en gooi deze weg. Voeg de aspergestukjes en de aardappelblokje toe aan de bouillon en laat dit nog 15 minuten koken. Haal de helft van de aspergestukjes uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper, voeg de aspergestukjes en de kookroom toe en warm nog even door. Garneer met krulpeterselie.

Eet smakelijk!

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80