Een stralende huid?

Aan je huid kun je vaak zien hoe het met je innerlijke gezondheid is!

Een gezond lichaam van binnen, straalt van buiten. Hoe je dat doet?

In je lichaam worden eerst de vitale organen voorzien van essentiële voedingsstoffen, zoals hart, hersenen en longen. Pas als die verzadigd zijn, komt de huid aan de beurt.

Eventuele voedingstekorten zijn daarom vaak het eerst waar te nemen in de huid; een droge, schilferige of rode huid. Hetzelfde geldt voor nagels en haar.

Eigenlijk zie je hetzelfde ook vaak bij de gezondheid van dieren: de conditie van de vacht.

Als je blij en gelukkig bent, straal je dat uit, ook via je huid.

Beweging in welke vorm dan ook – en het liefst in de buitenlucht – geeft je positieve energie. Wanneer je bewust beweegt en de juiste ademhaling hebt, kun je je gedachten beter beheersen. Dit resulteert in een diepere ontspanning en zelfs tot een betere slaap.

Yoga kan helpen om meer balans en rust in je leven te vinden. Daarnaast draagt yoga ook bij aan een betere doorbloeding; de afvoer van afvalstoffen in je lichaam wordt gestimuleerd, waardoor je huid ook weer gaat stralen.

Huidverzorging van binnenuit?

Verbeter je huid door het gebruik van verse en onbewerkte voeding. Denk maar eens aan de omega-3-vetzuren, de vitamine C in citrusfruit, koolsoorten, spruitjes en bessen, de vitamine A in wortels, eieren en volle melkproducten en de vitamine B uit de volkoren graanproducten, peulvruchten, noten en zaden. Drink voldoende water! Je huid zal je dankbaar zijn.

Voor de verzorging van de huid van buitenaf is het belangrijk teveel zonlicht te vermijden, niet te roken en de huid niet te laten uitdrogen, goed te verzorgen en beschermen. Zeker nu we weer de winter in gaan met de vaak droge lucht in huis en de koude schrale wind buiten.

En, heb je nog niet voldoende tips, denk dan eens aan een minuut (of langer!) koud afdouchen. IJskoud douchen zet de stofwisseling flink aan, je hartslag wordt hoger, je gaat dieper ademhalen en je krijgt een dosis energie. Door de kou pompt je hart meer bloed naar je organen, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en dat zie je ook aan je huid.

Het is even lekker schrikken en naar adem happen, maar het resultaat…….! Ervaar het maar eens!

 

 

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80