Maart roert zijn staart!

Het is bijna maart, en zoals het gezegde luidt: maart roert zijn start!

Oftewel, regen, wind, hagel maar ook zonneschijn kan ons te wachten staan in maart. Deze weersveranderingen vragen veel van onze weerstand. En, daarnaast hebben we momenteel ook nog eens te maken met de diverse (griep)virussen.

Waarom wordt de ene mens regelmatig geveld door een verkoudheid of griep en de ander niet? Het antwoord ligt bij ons immuunsysteem.

Het menselijk lichaam is uitgerust met een natuurlijke weerstand om zich te beschermen tegen ziekten en infecties. Als dit mechanisme goed werkt is er geen vuiltje aan de lucht, maar wanneer ons lichaam onder druk komt te staan door bijvoorbeeld te veel stress of slechte voeding kan het afweersysteem gaan haperen en worden we sneller ziek!

Hoe kun je nu je immuunsysteem versterken?

Eet fruit, groente, noten, zaden, kruiden, specerijen, peulvruchten, granen en zeegroenten. Eet er veel van (zeker uien, knoflook en gember), in zijn geheel, vers en indien mogelijk biologisch geteeld. Plantaardig voedsel bevat fytonutrienten, krachtige beschermers van het immuunsysteem.

Gebruik in deze tijd extra vitamine C. Je vindt het in fruit, groente en aardappelen, met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s en bessen. Om vitamine C zoveel mogelijk te behouden, is het belangrijk om groente in weinig water te koken en niet langer dan nodig.

En, om je weerstand een boost te geven, gebruik extra vitamine C in de vorm van een supplement.

Ook vitamine D, glutathion en magnesium zijn immuunversterkers.

Wil je meer weten over het gebruik van deze supplementen, laat het me weten!

 

 

 

 

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80