Kippensoep: zelf gemaakt!

Nu de herfst en de winter er weer aan komen is het wellicht goed om extra op je gezondheid te letten.
Verkoudheid en griep liggen op de loer! Versterk je immuunsysteem en ga sterker de winter in.
Kippensoep van bouillon (uit botten getrokken) levert een heerlijk gezond bordje soep op.
Het bevat ook nog eens ijzer en zink (uit de beenderen). IJzer versterkt je weerstand en is ontstekingsremmend. Zink versterkt je immuunsysteem.
Tevens bevat kippensoep een stofje: carnosine. Van nature zit dit in ons lichaam en dat helpt ook om griep en verkoudheid je lichaam uit te werken.
Voor een pan eigengemaakte kippensoep heb je nodig:
1 biologische soepkip
3 liter water
6 biologische bouillonblokjes (zonder kleur- en smaakstoffen)
soepgroenten (ongeveer twee grote handen vol)
Doe de soepkip, het water en de bouillon in een grote pan en breng aan de kook.
Laat het, onder regelmatig roeren, ongeveer 2,5 tot 3 uur sudderen.
Vervolgens laten afkoelen, de kip uit de pan halen en het kippenvlees van de botten halen.
Het kippenvlees klein snijden en terug doen in de pan.
Je kan eventueel nog restjes soepgroenten of andere groenten toevoegen.
Eet smakelijk!
Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80