Versterk je Immuunsysteem met Kippensoep
Met de herfst en winter voor de deur is het belangrijk om extra op je gezondheid te letten. Verkoudheid en griep liggen op de loer, dus versterk je immuunsysteem en ga sterk de winter in!
Kippensoep gemaakt van zelfgetrokken bouillon is een heerlijke en gezonde keuze. Deze soep zit boordevol ijzer en zink uit de beenderen, wat beide cruciaal is voor een goede weerstand. IJzer heeft ontstekingsremmende eigenschappen, terwijl zink je immuunsysteem versterkt. Bovendien bevat kippensoep het stofje carnosine, dat van nature in ons lichaam voorkomt en helpt bij het bestrijden van griep en verkoudheid.
Ingrediënten voor Eigengemaakte Kippensoep
- 1 biologische soepkip
- 3 liter water
- 6 biologische bouillonblokjes (zonder kleur- en smaakstoffen)
- Soepgroenten (ongeveer twee grote handen vol)
Bereidingswijze
- Doe de soepkip, de soepgroenten, het water en de bouillonblokjes in een grote pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep, onder regelmatig roeren, ongeveer 2,5 tot 3 uur sudderen.
- Haal de pan van het vuur en laat de soep afkoelen. Verwijder de kip uit de pan en haal het vlees van de botten.
- Snijd het kippenvlees in kleine stukjes en voeg het weer toe aan de pan.
- Je kunt eventueel nog restjes soepgroenten of andere groenten toevoegen.
Eet smakelijk en geniet van de verwarmende voordelen van deze heerlijke kippensoep!