Kip kerrie met ananas

Kip kerrie  met ananas
4 personen

Je hebt nodig:
400 gram kipfilet  (in blokjes)
Kipkruiden (liefst biologische kruiden, zonder toevoeging van E-nummers of zouten)
2 uien
1 paprika (geel of rood)
Blik ananas  (EKOPlaza heeft een pot ananas zonder suiker)
Kerriepoeder
Bekertje Crème fraiche (voor warme gerechten)
Eventueel bieslook

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi het met de kipkruiden.
Laat het een tijdje lekker intrekken. Roer zo af en toe om.
Bak de kipfilet ongeveer 10 minuten en voeg de ui en paprika toe.
Bak nog even door totdat de paprika en ui lekker zacht zijn. Niet te lang, de groenten mogen lekker knapperig blijven.

Voeg kerriepoeder toe en een deel van het ananassap (zoveel als nodig is om het mooi stevig te krijgen).
Laat nog even lekker doorwarmen.
Voeg de blokje ananas toe en als laatste de crème fraiche. Kijk maar hoeveel je hiervan nodig hebt om een mooi smeuïg geheel te krijgen. Roer het geheel goed door en serveer.

Eventueel garneren met verse bieslook.
Je kan er ook nog lekkere peultjes aan toevoegen.

Lekker met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80