Kip kerrie met ananas

Kip Kerrie met Ananas

Geniet van deze heerlijke Kip Kerrie met Ananas!
De combinatie van malse kip, frisse ananas en aromatische kruiden zorgt voor een smaakexplosie die iedereen zal bevallen.
Serveer het met zilvervliesrijst voor een complete en voedzame maaltijd.

Voor 4 Personen

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfilet (in blokjes) van biologische kippen
  • Kipkruiden (bij voorkeur biologische kruiden zonder toevoegingen van E-nummers of zout)
  • 2 uien
  • 1 paprika (geel of rood)
  • 1 blik ananas (bijvoorbeeld van EKOPlaza zonder suiker)
  • Kerriepoeder
  • 1 bekertje crème fraîche (voor warme gerechten)
  • Eventueel bieslook voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi deze met de kipkruiden. Laat de kruiden even intrekken, roer af en toe om.
  2. Bak de kipfilet in een pan gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg de ui en paprika toe en bak door totdat de groenten lekker zacht zijn, maar nog knapperig blijven.
  3. Voeg het kerriepoeder toe en een deel van het ananassap (gebruik voldoende om het gerecht een mooie, stevige consistentie te geven). Laat het geheel nog even doorwarmen.
  4. Voeg de blokjes ananas toe en als laatste de crème fraîche. Pas de hoeveelheid crème fraîche aan om een smeuïg geheel te creëren. Roer alles goed door.
  5. Garneer desgewenst met verse bieslook en voeg eventueel lekkere peultjes toe voor extra smaak en textuur.

Eet smakelijk!

Adrie Roetert
Adrie Roetert