Het voorjaar komt eraan!

Het voorjaar komt er weer aan!

Nog even wat werk verzetten in de moestuin, maar dan komt toch echt de eerste spinazie van het seizoen boven de grond uit.

Na alle stamppotten en wintersoepen breekt straks ook weer de tijd aan van de voorjaarsgroenten.
Over een week of 6-8 kunnen we de eerste verse raapstelen, rucola en spinazie van het land weer  verwachten met volop vitamines en mineralen.

Seizoensproducten uit je eigen omgeving zijn nog lekker vers op het moment dat ze op je bord belanden.
Je krijgt daardoor meer voedingsstoffen binnen. Groente en fruit dat van ver komt, wordt vroeg geoogst en dat betekent dat het veel minder vitamines en mineralen bevat dan wanneer het rijp is.

Kiezen voor seizoensproducten, waar geen kas of lang transport aan te pas komt, is dus niet alleen gezonder, maar ook beter voor je portemonnee en je helpt vaak ook nog de lokale telers.

Eet je volgens de seizoenen, dan eet je precies wat je nodig hebt. In de zomer wanneer je behoefte hebt aan vocht, groeien er veel sappige vruchten en waterrijke groenten in Nederland. In de winter, wanneer je liever iets voedzaams eet, zijn de knollen, bieten, wortelen, uien en boerenkool klaar voor de oogst. Broccoli bevat in de herfst veel vitamine C, handig wanneer veel mensen gaan kwakkelen door griep en verkoudheid. En vroege groenten in de lente zitten vol vitamine B om ons meer energie te geven.

Elk seizoen biedt zijn eigen groente en fruit. Eet je met de seizoenen mee, dan eet je automatisch hartstikke gevarieerd.

Geniet van verse producten!

 

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80