Groene pesto: zelf maken!

 

Eigengemaakte verse Pesto

Basilicum en pijnboompitten zijn twee ingrediënten die perfect samenkomen in de heerlijke Italiaanse keuken. Basilicum, met zijn frisse en aromatische smaak, is een geliefde kruid dat vaak wordt gebruikt in salades, sauzen en vooral in pesto. Pijnboompitten voegen een nootachtige smaak en een heerlijke romigheid toe aan gerechten. Samen vormen ze de basis voor een authentieke pesto die niet alleen smaakvol is, maar ook gemakkelijk zelf te maken.

Recept voor Verse Pesto

Ingrediënten:

  • 1 basilicumplant
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram amandelen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Sap van een halve citroen
  • Extra virgin olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Bak de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze zeer fijn.
  3. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
  4. Doe de basilicumbladeren, Parmezaanse kaas, amandelen, knoflook en het citroensap in een keukenmachine.
  5. Voeg een scheut olijfolie toe (en eventueel peper en zout) en pulseer tot een mooie, groene massa ontstaat.
  6. Blijf olijfolie toevoegen tot je de gewenste structuur hebt bereikt.

En voilà, je eigen pesto is klaar! Geniet van je zelfgemaakte pesto als smaakmaker in pasta, op sandwiches of als dip.

4o mini
Adrie Roetert
Adrie Roetert