Erwtensoep. Voedzaam en gezond!

Een heerlijke voedzame erwtensoep. Zelfgemaakt!

Maak een dubbele hoeveelheid en vries een gedeelte in. Lekker makkelijk voor als je eens geen tijd of zin hebt om te koken.

250 gram spliterwten

1200 ml. kippenbouillon (van 2 tabletten)

½ knolselderij, geschild

1 winterpeen

1 ui, gesnipperd

1 prei, in ringen

2 el. selderij, fijngesneden

 

Spoel de spliterwten in een vergiet onder koud stromend water. Breng ze in een (soep)pan aan de kook met de bouillon. Kook met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar.

Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en de peen in plakjes.

Voeg samen met de ui en prei toe aan de soep en laat nog 30 minuten op laag vuur koken. Roer af en toe.

Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat water toe. Garneer met de selderij.

 

Eet smakelijk!

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80