Heerlijke Zelfgemaakte Erwtensoep
Niets is zo bevredigend als een kom zelfgemaakte erwtensoep, vooral in de koude maanden.
Maak een dubbele hoeveelheid en vries een deel in voor de drukke dagen waarop je geen tijd of zin hebt om te koken.
Ingrediënten voor 4-6 personen:
- 250 gram spliterwten
- 1200 ml kippenbouillon (gemaakt van 2 tabletten – zonder geur-, kleur- en smaakstoffen)
- ½ knolselderij, geschild
- 1 winterpeen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 prei, in ringen
- 2 el selderij, fijngesneden
Bereidingswijze:
- Spoel de spliterwten in een vergiet onder koud stromend water. Breng ze in een (soep)pan aan de kook met de kippenbouillon. Kook de spliterwten met de deksel op de pan in ongeveer 1 uur zachtjes gaar.
- Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en de winterpeen in plakjes.
- Voeg de knolselderij, winterpeen, ui en prei toe aan de soep en laat het geheel nog 30 minuten op laag vuur koken. Roer af en toe door.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat extra water toe voor de gewenste consistentie. Garneer met de fijngesneden selderij.
Eet smakelijk!