Eiersalade: puur natuur

 

Eieren en mayonaise

Eieren zijn een veelzijdig en voedzaam ingrediënt. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen, waardoor ze een uitstekende basis vormen voor tal van gerechten, van ontbijt tot avondmaaltijd. Mayonaise, gemaakt van eieren, olie en azijn of citroensap, voegt een romige textuur en rijke smaak toe aan salades, sandwiches en meer. Samen vormen eieren en mayonaise de basis voor een heerlijke eiersalade, perfect voor op de boterham of als smaakvolle topping op toast.

Recept voor Simpele Eiersalade

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 (iets zurige) appel (bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Granny Smith)
  • 1 kleine ui
  • 1 el. mayonaise (bij voorkeur zonder suiker)
  • 1 el. yoghurt
  • Verse bieslook of peterselie, naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de eieren hard in ongeveer 9 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in heel kleine stukjes.
  2. Snijd de ui zeer fijn.
  3. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  4. Doe de eieren, ui en appel in een kom en vermeng ze met de mayonaise en de yoghurt.
  5. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak verse bieslook of peterselie toe.

Serveer de eiersalade op een boterham of toast voor een smakelijke en voedzame maaltijd!

4o mini
Adrie Roetert
Adrie Roetert