Drink jij voldoende water?

Water – een gezonde drank

Weet je dat 70% van je lichaam uit vocht bestaat!
Vocht is de bouwstof voor je cellen, het regelt je warmte en het transporteert alle stoffen in je lichaam. Door veel zweten, diarree, een hoge luchtvochtigheid en weinig inname van vocht, krijg je al snel een tekort. Eerder dan je denkt!
En, weet je dat er bij 2% vochtverlies al een prestatievermindering is?

Door uitdroging kun je je moe voelen, je bent minder productief. Drink water! Dat helpt namelijk je hart om het bloed beter rond te laten pompen en het zorgt voor het transport van zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen naar je cellen.
Je kan helderder nadenken, je bent alerter en je kunt je beter concentreren.

Als je water drinkt, dan wordt afval verwijderd door je zweet en urine; je hebt minder kans op nierstenen en het verkleint de kans op urineweginfecties. Ook bij vrouwen op leeftijd vermindert het drinken van voldoende water de kans op blaasontstekingen.

Voor de spieren en gewrichten is het drinken van water belangrijk, aangezien het kramp voorkomt en het je gewrichten smeert.

En wat dacht je van water drinken voor een goede hydratatie van je huid, het houdt de huid zacht, stralend, fris en glad. Het is een prima anti-aging middel. Water geeft je stralend haar en een gezonder uiterlijk.

Een mooie leidraad voor je dagelijkse hoeveelheid drinkwater: 1,5 tot 2 liter per dag.
Als je intensief sport en (dus) meer zweet, drink dan meer.

Drink dus voldoende water, zeker bij warm weer, en laat de frisdranken, biertjes en wijntjes maar even staan. Daar krijg je alleen maar meer dorst van!

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80