De kracht van honing en kaneel!

Een mengsel van honing en kaneel kan veel klachten verminderen.
Probeer en kijk wat het effect is.

Honing is een natuurlijke vloeibare zoete substantie die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. Dat is bij iedereen natuurlijk wel bekend.
Het wordt als voedingsmiddel gebruikt. Lekker op een boterham, als vervanger van de traditionele suiker, over de pannenkoeken, etc.
Maar, weet je dat honing ook een natuurlijk antibioticum is?

Kaneel is een specerij die veel in de keuken wordt gebruikt, bijvoorbeeld in appeltaart, appelmoes, rode kool, pepernoten en stoofpeertjes. Maar naast dit culinair gebruik heeft kaneel ook mooie eigenschappen voor de gezondheid.
Kaneel is goed voor je immuunsysteem (je afweer) en is een zeer sterke antioxidant, het beschermt je lichaam tegen vrije radicalen (schadelijke stoffen).

En dan de combinatie van honing en kaneel! Een dubbel effect voor je gezondheid.

Hieronder een paar voorbeelden.

Verkoudheid
Degenen die last hebben van een gewone of ernstige verkoudheid kunnen gedurende drie dagen dagelijks een lepel lauwwarme honing innemen met een kwart lepel kaneelpoeder. Hierdoor kan zelfs de meest chronische hoest en verkoudheid genezen.

Huidinfectie
Breng honing en kaneelpoeder in gelijke delen aan op de aangetaste plekken.
Het geneest eczeem, ringworm en alle andere soorten huidinfecties.

Immuunsysteem
Het dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Een constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes, waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

Cholesterol
Meng twee eetlepels honing en drie theelepels kaneelpoeder in theewater en drink dit drie maal per dag. Zuivere honing dagelijks bij het eten ingenomen, kan de klachten van cholesterol wegnemen.
Maak een pasta van honing en kaneelpoeder en smeer dat op je brood. Eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert het cholesterol. Regelmatig gebruik bevrijd je van ademnood en het versterkt de hartslag.

Maag die van streek is
Honing met kaneelpoeder geneest maagpijn en verwijdert maagzweren vanaf de wortel.

Probeer het gerust eens uit!

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80