Ze zijn er weer! De courgettes!
Vers van het land zijn het het lekkerst.
Op Internet kun je veel recepten vinden waarin deze groente is verwerkt.
Hieronder een makkelijk recept voor een lekkere soep.
Je hebt nodig 3 grote courgettes, een ui en knoflook (gebruik zoveel je wilt) en ongeveer een halve liter groentebouillon (gebruik bouillonblokjes van de natuurwinkel; daar zitten geen e-nummers en minder zout in).
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit het in een pan in 2 eetlepels kokosolie of olijfolie.
Voeg de courgettes toe (je hebt ze in kleine blokjes gesneden) en een of twee eetlepels verse oregano.
Bak alles nog even een paar minuten door en voeg de bouillon toe.
Laat het geheel 15 minuten pruttelen en pureer het daarna met de staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper.
Je kunt ook nog room toevoegen als je dat wilt.
Lekker voor bij de lunch! Dan krijg je nog weer extra groenten binnen.
De richtlijn voor groenten per dag is 500 gram!