Bounty bolletjes: gezonde variant zonder suiker

 

Kokos

Kokos is een veelzijdige en voedzame vrucht die rijk is aan gezonde vetten, vezels en mineralen. Kokos heeft een heerlijke, zoete smaak die perfect past in zowel zoete als hartige gerechten. In dit recept maken we gebruik van kokosrasp en kokosvet om een heerlijke traktatie te creëren: Bounty bollen. Deze energierijke snack is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook perfect voor een zoete, gezonde snack of dessert!


Bounty Bollen

Ingrediënten:

  • 6 dadels
  • 1 eetlepel kokosvet
  • 60 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 200 gram pure chocolade (puur of rauw)

Bereiding:

  1. Meng de dadels, kokosvet, kokosrasp en agavesiroop in een keukenmachine totdat er een plakkerige massa ontstaat.
  2. Vorm kleine balletjes van de massa en leg ze op een bord met vetvrij papier of aluminiumfolie. Zet de balletjes 20 minuten in de vriezer.
  3. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  4. Prik een balletje op een satéprikker en rol het door de gesmolten chocolade. Laat de bollen afkoelen op een bord met vetvrij papier.
  5. Zet de bollen koel weg totdat de chocolade hard is geworden.

Geniet van je zelfgemaakte Bounty bollen!

Adrie Roetert
Adrie Roetert