Waldorfsalade: zelfgemaakt het lekkerst!

Waldorfsalade met Kip

Deze frisse en smaakvolle Waldorfsalade met kip is een perfect gerecht voor een lichte lunch of als bijgerecht tijdens een diner. De combinatie van knapperige appels, romige mayonaise en de nootachtige smaak van walnoten maakt deze salade niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Ideaal voor een feestje of gewoon als een gezonde maaltijd!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g rode appels, in blokjes
  • 3 el vers citroensap
  • 1,5 dl mayonaise (gebruik biologische zonder suiker, bijv. van EKOPlaza)
  • 1 stronk bleekselderij, in dunne plakjes
  • 4 sjalotjes, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 90 g walnoten, grof gehakt
  • 500 g gare kip, in blokjes
  • 1 krop bindsla
  • Peper naar smaak
  • Gehakte walnoten, ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Meng de appels met het citroensap en 1 eetlepel mayonaise in een kom. Laat dit 40 minuten staan om de smaken te laten intrekken.
  2. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en voeg deze samen met de sjalotjes, knoflook en walnoten toe aan de kom met appels.
  3. Schep alles voorzichtig om en voeg de resterende mayonaise toe. Meng alles grondig.
  4. Voeg de blokjes kip toe en schep deze erdoorheen.
  5. Verdeel de bindsla over een schaal en schep de waldorfsalade erop.
  6. Bestrooi met peper en garneer met gehakte walnoten.

Opmerking: Als je vegetarisch eet, kun je de kipblokjes eenvoudig weglaten. Je kunt ook variëren door een handvol rozijnen toe te voegen voor een zoete touch en een leuke presentatie.

Eet smakelijk!

Adrie Roetert
Adrie Roetert