Muffins: zonder suiker!

Gezonde (ontbijt) muffin

Gebruik een muffinvorm!
Voor 12 muffins:

125 gram havermout
125 milliliter plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk
2 eieren
2 bananen
2 theelepels kaneel
Flinke hand walnoten
2 theelepels bakpoeder

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en maal kort tot een vloeibaar mengsel.
Schep vervolgens het mengsel in muffinvormpjes (de papieren vormpjes doe je dan in de muffinvorm).
Bak de muffins in 30 minuten gaar op 190 graden.

Je kan ook variëren met deze muffins. Voeg bijvoorbeeld aan het beslag pure cacaopoeder toe.
De walnoten kun je ook vervangen door een andere noot of ze gewoon weglaten als je allergisch bent.

Extra tip

Als je toch bezig bent en al je keukengerei is al vies, maak dan nogmaals een beslag als de eerste 12 muffins in de oven staan.
Is de eerste reeks klaar, haal ze uit de oven. Doe nieuwe papierenvormpjes in de muffinvorm en vul ze opnieuw met het beslag.
In de oven doen en na 30 minuten eruit halen.

Zo heb je in no time 24 heerlijke muffins.

Laat ze afkoelen en vries ze in.

Adrie Roetert
Adrie Roetert
Artikelen: 80