Pr. Ireneweg 5 7433 DD Schalkhaar

Lezing: Je immuunsysteem versterken!

Het immuunsysteem van mensen kan je vergelijken met een leger dat indringers zoveel mogelijk buiten houdt of – als ze toch zijn binnengedrongen – een kopje kleiner maakt.

Het is je natuurlijke weerstand om het lichaam te beschermen tegen ziekten en infecties (verdedigingsmechanisme: darmen, huid en slijmvliezen). Een goed werkend immuunsysteem zorgt ervoor dat schimmels, virussen, bacteriën en parasieten niet in het lichaam worden toegelaten.

Als dit mechanisme goed werkt is er geen vuiltje aan de lucht, maar wanneer ons lichaam onder druk komt te staan door bijvoorbeeld te veel stress, te weinig slaap, te weinig beweging of slechte voeding kan het afweersysteem gaan haperen en worden we sneller ziek!

En wat dacht je van slechte voeding?
Ook overgewicht en obesitas beïnvloedt je immuunsysteem. In dit geval raakt je lichaamsvet ontstoken. Je immuunsysteem is dan zo druk bezig met de ontsteking in je vet dat je vatbaarder bent voor indringers vanuit elders.

Juist in deze tijd is het belangrijk je immuunsysteem te versterken.

Wil je weten hoe?
Neem dan deel aan mijn online kennissessie.

Je krijgt informatie over je immuunsysteem, je darmen en praktische tips, handvatten waar je direct iets aan hebt om mee aan de slag te gaan.

Leave a comment