Pr. Ireneweg 5 7433 DD Schalkhaar

Je lifestyle als wapen tegen virussen!

Het Corona virus heeft ons leven de afgelopen tijd behoorlijk op zijn kop gezet. Veel mensen hebben zich flink moeten aanpassen aan de nieuwe manier van leven en werken. Er is veel angst gecreëerd en stress ervaren. Een oude dame zei destijds tegen me: “angst is een slechte raadgever”.

Een grote groep mensen kijkt reikhalzend uit naar een vaccin en hoopt dat dit de oplossing is voor dit nieuwe virus. Maar het is maar de vraag of dat nu wel de juiste weg is. Vaccins hebben ook veel nadelen. Ze richten zich op het virus met antistoffen, maar vroeg of laat ontstaat dan weer een nieuwe ziekte die weer vraagt om een ander vaccin. Zo blijf je het systeem verschuiven!
Daarbij komt dat virussen vaak snel muteren. Een vaccin kan dus nooit alle mutaties van een bepaald virus ondervangen. Dit werpt de vraag op of er sprake is van een verdienmodel voor de farmaceutische industrie?

Wat ik bijzonder jammer vind, is dat we keer op keer gewezen worden op handen wassen, niezen in de elleboog, 1,5 meter afstand houden, binnen blijven, aandringen op een vaccin, etc. Waarom doet de overheid weinig tot niets qua voorlichting over het grote belang van zorgen voor een goede weerstand en gezondheid. Voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen en preventie is waar het om zou moeten draaien!

Gelukkig kun je zelf heel veel doen. Een virus kan alleen maar toeslaan als daar een geschikte voedingsbodem voor is, een zwak immuunsysteem. Een ziekte wordt dus pas een ziekte als de omstandigheden dit toelaten. En daarop heb je zelf veel invloed. Een gezond lichaam dat dagelijks wordt voorzien van voldoende essentiële vitaminen en mineralen zoals vitamine C en D, Zink, Selenium en een gezonde darmflora zijn belangrijke onderdelen.

Ga zoveel mogelijk naar buiten, zoek de zon op en bouw je vitamine D niveau op, want dat versterkt je immuunsysteem. Zorg ook voor voldoende lichaamsbeweging, een gevarieerde voeding en een gezond gewicht. Gebruik de juiste supplementen voor extra ondersteuning.
En, last but not least, probeer stress zoveel mogelijk te vermijden! Stress verzwakt je immuunsysteem.

Tips: vermijd geraffineerde suikers, laat zoveel mogelijk voorbewerkte voeding staan, vermijd geur-, kleur- en smaakstoffen, vermijd fastfood en allerlei frisdranken. Eet daarentegen juist veel verse groenten en fruit van het seizoen. Kook zoveel mogelijk zelf.

Ook kun je kruiden en natuurlijke middelen gebruiken die ontstekingen in het lichaam helpen voorkomen. Denk dan aan kurkuma, gember, knoflook en groene thee. Door deze producten regelmatig toe te voegen aan je voedingspatroon help je je lichaam ook sterker en meer weerbaar te worden en te houden.

In plaats van de oplossing te leggen bij een vaccin dat mogelijk nog lang op zich laat wachten en dat het niet krijgen van COVID ook niet kan garanderen, ligt de oplossing vooral bij jezelf.

Zorg dat je lichaam weerbaar en vitaal wordt en dus zo gezond mogelijk!
Zorg voor een goede balans, zowel fysiek als mentaal.

Heb je hulp nodig op jouw weg naar een gezonde leefstijl, laat het me weten.
Ik help je graag!

Leave a comment