Pr. Ireneweg 5 7433 DD Schalkhaar

Lezing: De overgang en voeding!

Er is geen vrouw op de wereld die niet ergens in haar leven geconfronteerd wordt met klachten of problemen die samenhangen met hormonen. Hormonen zijn overal en hormonen bepalen – in vele opzichten – het leven van de vrouw. Zo spelen ze ook bij de overgang een aanzienlijke rol.

De overgang treedt op wanneer de eierstokken geen vruchtbare eitjes meer over hebben. Hierdoor produceert het lichaam (bijna) geen oestrogeen en progesteron meer, waardoor het voortplantingssysteem zijn functie verlies. De menstruatie blijft uit en veel vrouwen ervaren klachten als opvliegers, nachtelijk zweten, vermoeidheid, depressiviteit, gewichtstoename, slecht slapen etc.

Het is goed om te weten dat u zelf met een gezonde leefstijl en goede voeding iets kunt doen aan de klachten.

Tijdens deze lezing geef ik informatie over de aspecten van de overgang en hoe je met voeding en leefstijl deze periode toch goed kan doorkomen.

Mijn ervaring is dat mensen makkelijker juiste keuzes maken, wanneer ze meer weten over hun lichaam en goede voeding!

Tijdens mijn informatieve en interactieve lezingen geef ik informatie en tips over het betreffende onderwerp, voeding en leefstijl.
De lezingen worden gegeven voor jou en/of jouw bedrijf. Ze zijn gericht op 6 tot 12 deelnemers en kunnen op locatie gegeven worden.
De prijs is laagdrempelig en voor alle bijeenkomsten hetzelfde, maar omdat de uitvoering op de persoonlijke wensen wordt aangepast, kan de prijs verschillen per bijeenkomst. Wil je informatie hebben over een ander onderwerp. Dat kan ook! Informeer naar de mogelijkheden.

Leave a comment