Over Take Off Gezond Leven

 

Wat is orthomoleculaire voeding?

Bij orthomoleculaire voedingsleer gaat het om goede voeding. 70% van alle gezondheidsklachten zijn voedingsgerelateerd, dus 70% van de gezondheidsklachten zijn met goede voeding te voorkomen.

Wanneer mensen gezondheidsklachten hebben en deze orthomoleculair gaan bestrijden, dan geeft dit over het algemeen al snel resultaat. We zoeken naar de oorzaak en pakken deze aan.

Er is vaak al snel verlichting van chronische klachten, de lichamelijke en geestelijke conditie verbetert en men kan zich beter concentreren. Er is meer energie, een sneller herstel van een inspanning en meer weerstand tegen infecties. En, ook als je wilt afvallen, boek je snel resultaat!

Wat een individu nodig heeft aan voeding, hangt van heel veel factoren af en is dus eigenlijk voor iedereen anders. Leeftijd, gezondheid, soort werk, sporten, het zijn allemaal factoren die daarvoor bepalend zijn.

Een orthomoleculair programma bestaat daarom uit zorgvuldig samengestelde richtlijnen in de voeding en een individueel op de persoon gericht suppletieadvies.

 

Leefstijlfactoren

Voor een gezond leven spelen naast de voeding en eventuele suppletie ook talloze leefstijlfactoren een grote rol, denk aan voldoende beweging, goede slaap, ontspanning en weinig stress.

Wij helpen je!

Take Off Gezond Leven helpt je bij je wens om gewicht te verliezen zonder dieet. Ook mensen met (chronische) gezondheidsklachten, met een burn-out of stressklachten, hormonale of overgangsklachten, energieklachten, darmklachten  etc., kunnen bij ons terecht. We zoeken samen met jou naar

Wij helpen je!

de oorzaak van je gezondheidsklachten. De oorzaak pakken we aan in een persoonlijk behandelplan met als basis goede voeding en supplementen.

Een speciaal voor jou gezond voedingspatroon, een nieuwe levensstijl!

Dat is gewicht verliezen zonder dieet, met goede voeding en beweging, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Voldoende eten, geen ingewikkelde voedingsschema’s of diëten, geen honger lijden! Dat is de beste manier om kilo’s kwijt te raken; een gezond gewicht bereiken en houden. Begeleiding daarbij is nuttig: in de beginfase, maar vooral ook om het vol te houden.

Ons lichaam heeft voldoende ontspanning, slaap, goede voeding en beweging nodig om in balans te blijven. Wil je meer energie, gezonde darmen, een beter cholesterol, gezondheidsklachten verminderen?  Een orthomoleculair voedingspatroon helpt je daarbij. Een uitgebalanceerd voedingspatroon voor een gezonder leven! Eerst voeding, dan medicijnen.

Krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt?  Bevat jouw voeding de juiste hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en goede vetten? Wat zijn micro- en macronutriënten?

Er wordt veel gezegd en geschreven over voeding. Ben je benieuwd of jouw eetpatroon gezond is? Geeft jouw voeding je voldoende energie? Samen bekijken we je voedingspatroon.

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer energie.

Tot de leeftijd van ongeveer zes jaar hebben ouders de meeste invloed op het eetpatroon van kinderen. Het opbouwen van een gezond eetpatroon in die leeftijdsfase is van grote invloed op de levensstijl in een latere fase.

Het voedingsschema hoort volledig afgestemd te zijn op de behoefte van de individuele sporter.

De juiste voeding hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste vetpercentage en het sportseizoen. Er wordt gekeken naar de verdeling van de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook naar vitamines en mineralen.

Zonder pillen van je “vrouwenklachten” af?

Hormonen zijn verantwoordelijk voor vele belangrijke processen in het lichaam van de vrouw, op elke leeftijd!  Door te veel stress, verkeerde voeding, te weinig slaap en te weinig beweging raken hormonen structureel uit balans. Dit leidt tot klachten en heeft invloed op de gezondheid: vetopslag, minder energie, minder libido, menstruatiepijn, PMS, trage schildklier, pijnlijke borsten, overgangsklachten, blaasontsteking etc.

“Kwaliteit zit niet in tijd,
maar in de aandacht.”

Begeleiding bestaat uit het aanbieden van professionele voedingsadviezen, gebaseerd op een optimale basisvoeding met voldoende macro- (koolhydraten, eiwitten en vetten) en micronutriënten (vitamines, mineralen en sporenelementen).  Ook maken mentale ondersteuning en, indien nodig, beweegadviezen deel uit van de begeleiding.

Afhankelijk van de behoefte kan een eenmalig voedingsadvies of een langere begeleiding worden ingezet.  Op basis van de wensen en doelen wordt de meest effectieve werkwijze gekozen.

Voor de gesprekken wordt minimaal een uur (uitgebreid voedingsadvies) of een half uur (vervolgconsult of eenmalig voedingscheck) gereserveerd.

Mocht er uitloop zijn? We zijn niet van de wekker!

Tarieven
Uitgebreid voedingsadvies en opstellen individueel voedingspatroon €65,-
Vervolgconsult €35,-
Eenmalige voedingscheck €35,-

 

Prijzen zijn exclusief BTW

Voor het geven van lezingen en workshops gelden speciale tarieven. Vraag naar de mogelijkheden!